miércoles, 16 de octubre de 2019

DAVANT DELS ULLS, UN LITORAL

Imagen FB de Pere Bessó


DAVANT DELS ULLS, UN LITORAL
Davant dels ulls, un litoral de lluernes s’obri camí: òbric la finestra del sens fi, i ací l’eco del teu cos com un llampec; flota l’òrbita dels porus i les sines de la desobediència i el judici del rellotge que ens marca les deshores. Al llit sagnen les violes bermelles de la ranera de l’aigua. Després, només veiem créixer les aigües del pecat en el record del qual ens hem acostumat.
.
. Poema d’ANDRÉ CRUCHAGA traduït en català per PERE BESSÓ

FRENTE A LOS OJOS, UN LITORAL
Frente a los ojos, un litoral de luciérnagas se abre camino: abro la ventana del sinfín, y ahí el eco de tu cuerpo como un relámpago; flota la órbita de los poros y los senos de la desobediencia y el juicio del reloj que nos marca las deshoras. En el lecho sangran los alhelíes rojos del estertor del agua. Después, sólo vemos crecer las aguas del pecado en el recuerdo al que nos hemos acostumbrado.
.
Del libro: “Metáfora del desequilibrio”, 2019
©André Cruchaga

SOTA LES ESTÀTUES DEL PEDESTAL

Imagen FB de Pere Bessó


SOTA LES ESTÀTUES DEL PEDESTAL
Sota les estàtues del pedestal daurat de la quinta essència, la taca del vent en el seu remolí de mar: pengen ací els somnis de la foscor de les branques frenètiques de l’ofec. Al voltant, les flassades esqueixades i l’ocell de sequera enmig dels ulls que moren de música. Jure que el fruit verd es fa aigua en la meua boca amb el seu violí de peixos enrunats.
.
Poema d’ANDRÉ CRUCHAGA traduït en català per PERE BESSÓ

BAJO LAS ESTATUAS DEL PEDESTAL
Bajo las estatuas del pedestal dorado de la quintaesencia, la mancha del viento en su torbellino de mar: cuelgan ahí, los sueños de la oscuridad de las ramas frenéticas del ahogo. Alrededor, las cobijas agrietadas y el pájaro de sequía en medio de los ojos que mueren de música. Juro que el fruto verde se hace agua en mi boca con su violín de peces derrumbados.
.
Del libro: “Metáfora del desequilibrio”, 2019
©André Cruchaga